Mire nem jó a közösségi háló?

Brutális képek! Rágyújtották bódéját és hagytak meghalni egy fiatalembert orosz rendőrök

Egy rendőrök által végrehajtott gyújtogatás áldozata az interneten közvetítette saját halálát a február 27-re virradó éjszaka a Tomszki területen lévő Bjelij Jar településen - adta hírül szombaton a Moszkovszkij Komszomolec című lap.

2011.03.05 16:06ma.hu/MTI

Az egyik vállalatnál őrként dolgozó 26 éves Vlagyimir Ignatyenkóra rendőrök rágyújtották az őrbódét, s bezárták az ajtót. A tűzhöz a vállalat fűtője hívta a tűzoltókat, akik fél órán belül megfékezték a lángokat, de addigra Ignatyenko meghalt.

A nyomozás során megállapították, hogy a fiatalember füstmérgezésben vesztette életét, és arra jutottak, hogy gondatlan bánásmód okozta a tüzet, vagyis maga az áldozat idézte elő a bajt.

Az égő őrbódé - fotó: mk.ru

Ez így be is kerülhetett volna a statisztikákba jelentéktelen esetként. Ignatyenko azonban az interneten, egy társasági honlapon a késői időpont - hajnali fél három - ellenére talált ébren lévő ismerőst, és megírta neki, hogy a rendőrök gyújtották fel a bódét, ott állnak előtte, de az ablakokon rács van, az ajtó zárva, s ő tudja, hogy nem élhet tovább. Megírta azt is, hogy próbált telefonon segítséget kérni a rendkívüli helyzetek minisztériuma helyi részlegétől, de csak annyit mondtak, hogy "ezt Misáért kapja", s a tűzoltók sem mentek ki hívására.

Az áldozat - fotó: mk.ru

Az ügy előzménye az volt, hogy a cég Misa nevű sofőrje február 11-én ittasan ment munkába, és összevitatkozott két munkatárssal. Ignatyenko ezt jelentette az igazgatónak, aki elbocsátotta Misát. A sofőrről kiderült, hogy rendőr volt, s hogy fia ma is az. Ignatyenkót bevitték a rendőrségre, jól megverték, és elengedték, de megígérték, hogy megölik.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi részlege a tüzet jelentette ugyan, de az áldozattal csak a tények napvilágra kerülése után egészítette ki a jelentést. A helyi tévé lefilmezte a porig égett őrbódét, de az ügyészség elkobozta a felvételt.

Az utolsó sorok - fotó: mk.ru

Vlagyimir Ignatyenko március 1-jei temetése után édesanyja a területi hatóságokhoz fordult segítségért, s mellékelte fia internetes levelezésének fotóit - írta a lap.

Olvasható szöveg a társasági oldalról


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.