Visszatért a súlyosan megsérült bikaviador

Győzni akart és revansot vett fél szeméért a torreádor

Öt hónappal ezelőtt elveszítette egyik szemét és fél arca is lebénult, de most újra ringbe állt Spanyolország egyik legismertebb torreádora. Szemét eltakarta egy kötővel, de így is diadalmaskodott.

2012.03.05 16:29ma.hu / MTI

Tavaly októberben súlyosan megsérült az arénában Jose Padilla, ám öt hónappal azután, hogy elveszítette egyik szemét és lebénult a fél arca, a népszerű matador most mégis visszatért a bikaviadalok színhelyére. A Spanyolország délnyugati részén fekvő Olivenza arénájában vasárnap az egyik legjobban várt esemény volt a 38 éves sztár színrelépése.

A torreádor bal szemét most is egy fekete szemellenző fedte, de be akarta bizonyítani, hogy sérülése nem törte meg az ügyességét és akaraterejét. Mint fogalmazott, azért állt ki ismét a félmázsás állatok ellen, hogy "győzzön, diadalt arasson és jobb emberré váljon".

Küzdelmeit és győzelmét 5400 néző feszült figyelme, majd üdvrivalgása és tapsa kísérte. Az első bikát minden különösebb nehézség nélkül legyőzte, második győzelme után pedig közölte: ezt az édesapjának ajánlja, és  könnyezve ölelte át felmenőjét.

A hagyomány szerint a viadalok végén megkapta a megölt bikák egy-egy fülét, az arénából pedig a közönség éltetése közepette társai vitték ki a vállukon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.