Hárman is ettek a gyilkos állatból

Mérgezett macskával ölték meg a kínai vállalkozót

Ételmérgezésre gyanakodott a rendőrség, ám a család nyomására végrehajtott alaposabb nyomozás feltárta, hogy vélhetően üzleti partnere csempészett a húsba egy mérgező növényt, mielőtt megfőzték volna.

2012.01.05 14:29ma.hu

Már a vacsora közben rosszul lett az a kínai üzletember, akit a rendőrség gyanúja szerint a vele együtt vacsorázó üzletfele mérgezett meg, az orvosok pedig a gyors kórházba szállítás ellenére sem tudták megmenteni életét. A 49 éves Long Liyuannak vélhetően pénzügyi vita miatt kellett meghalnia.

A milliárdos iparmágnás december 23-án tért be egy étterembe, ahol a csemegének számító főtt macskahúsból rendelt magának és két üzletfelének egy-egy adaggal. Bár mindhárman ettek az utóbb mérgezettnek bizonyult ételből, Liyuan vacsorapartnerei megúszták az esetet némi rosszulléttel, ezt a nyomozók azzal magyarázták, hogy mindketten épphogy csak csipegettek az ételből, míg a cég feje alaposan belakott vele.

A Southern Metropolis Daily című, Kínában megjelenő lap szerint az üzletfelet azzal gyanúsítják, hogy egy telefonhívás ürügyén elhagyta az asztalt, majd besétált a konyhára és megkóstolta a felszolgálni kívánt macskahúst. Közölte az étterem tulajdonosával, hogy még tovább kell főzni, majd elküldte a nőt három üveg italért.

Amikor a tulajdonos férje szintén kiment a helyiségből, hogy cigarettát vásároljon, Huang Guang néhány szál Gelsemium elegans nevű, Kínában honos mérgező növényt dobott a vízbe. Az asztalnál helyet foglaló harmadik férfi, Huang Wen - aki Liyuan barátja, a gyilkossággal gyanúsított férfivel nem találtak a nyomozók összefüggést - észrevette, hogy az egyébként gyakorta látogatott étteremben ezúttal nem olyan íze van a macskának, mint szokott.

Még tréfálkozott is: "lehet, hogy megmérgezték", utalva a fura fanyarságra. Épp ezért evett csak egészen keveset belőle, míg a feltételezett gyilkos nyilvánvalóan tudta, hogy óvatosan kell evést színlelnie, de nem akarta, hogy bárki gyanút fogjon.

Végleges eredmény egyelőre nincs az ügyben, a döntő szót a kórboncnoki szakvélemény alapján fogják majd kimondani, de Huang Guangot már őrizetbe vették gyilkosság gyanújának vádjával.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.