Kóbor állatokat fogadott be a nő

Mekkora nyávogás lehet ott: 165 macska egyetlen lakásban!

Nem akarja meghosszabbítani bérleti szerződését a lakás tulajdonosa egy szingapúri nőnek, mert az nyolc év alatt összesen 165 macskát fogadott be, egyfajta privát menhelyet alapítva.

2011.12.13 07:29ma.hu

Kilakoltatás előtt áll az 54 éves Phyllis Aw, aki otthonából állatmenhelyet csinált, igaz, erről nem egyeztetett a főbérlőjével. A szingapúri nő nyolc év alatt összesen 165 kóbor macskát fogadott be a három szobás, teraszos házba, ahol nemcsak otthont nyújt az állatoknak, de eteti őket és gondoskodik minden igényükről. Többségük sérülten került a nőhöz, őket két segítővel gyógyította meg és ápolta.

Csakhogy a bérleti szerződés hamarosan lejár és a tulajdonos közölte vele, nem újítja meg februárban. "Számítottam rá, hogy egy nap ez történik" - mondta a nő, aki nem neheztel a főbérlőre, mert megérti, hogy gazdaságilag sem éri már meg a tulajdonosnak a bérlet. 2500 dollárt fizet havonta, az összeg azonban három éve nem változott és igen kedvezményesnek mondható a környéken.

Így hát mennie kell, ezért a nyilvánossághoz fordult, hogy új gazdát keressen macskáinak. Az emberek a Facebook oldalán is jelezhetik, ha be tudnak fogadni egy-két állatot. Egyelőre még csak minden tizedik állat lelt új otthonra, de Aw nem adja fel, és megfogadta: egyetlen macskát sem ereszt szélnek, mindegyiknek gazdát szerez.

Ráadásul nem adja oda őket akárkinek: az érdeklődőket keresztkérdések alá veti, hogy megbizonyosodjon róla, jó dolguk lesz-e továbbra is a doromboló kedvenceknek. Kiderült, hogy vagy 20 olyan érdeklődő volt, aki kizárólag törzskönyvezett cicusra vágyott, de nagyon sokan egyszerűen csak kíváncsiak lettek a sok macskára és az első megbeszélés után köddé váltak.

Phyllis mégis bízik abban, hogy nem kell újra kóbor állatként sínylődniük a macskáknak. Kitartása egyébként figyelemre méltó, mivel a csupán általános iskolát végzett nőnek nincs stabil munkahelye, a macskák ellátása viszont havonta 7000 dollárt emészt fel, és ebben még nincsenek benne az orvosi költségek. Legfőképp adományokra támaszkodik, nagy segítség neki például a környékbeli vendéglátóipari egységekből származó maradék étel.

A nő egészségügyi okokból is azt tervezi, hogy ideje megpihenni, mostanában már gyakran fáj a háta, ami megnehezíti a macskák ellátását. Ennek ellenére még három évet ad magának, akkor szeretne csak végleg visszavonulni a munka világából - de hogy a cicákkal addig mi lesz, az a következő két hónap rejtélye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.