10 millió eurót "örökölt" a nyávogó kedvenc

Sikátori bolhatöltelékből milliomos lett a macska

Egyetlen rokon és barát nélkül halt meg két héttel ezelőtt egy idős olasz néni, a végrendelete felbontásakor azonban furcsa dolog derült ki: minden vagyonát a macskájára hagyta.

2011.12.12 17:29ma.hu

Egy csapásra híressé vált a négy éves, Tommaso névre hallgató fekete kandúr, miután gazdája tízmillió eurós vagyont hagyott rá készpénz, részvények és ingatlan formájában. Az idős hölgynek, aki két hete hunyt el, egyetlen rokona vagy közeli barátja sem volt, akire ráhagyhatta volna vagyonát, ugyanakkor élt-halt a macskájáért, amit - vagy inkább akit - egy sikátorban szedett össze kölyökkorában, bolhacsípésektől elgyötörten.

Maria Assunta még ifjú lányként ment férjhez egy iparmágnáshoz, ám fiatalon megözvegyült, még mielőtt gyermekük születhetett volna, innen származott mérhetetlen vagyona. Eredetileg ügyvédjét arra utasította a nő, hogy halála esetén találjon egy olyan állatvédő egyesületet vagy szervezetet, amely majd gondját viseli Tommasónak, ám olyan szigorú feltételeket támasztott, amelyeknek egyik menhely sem tudott maradéktalanul megfelelni. Így eshetett meg, hogy amikor két hete végleg eltávozott az élők sorából, a macska lett az egyetlen örökös.

Az állat gondját egyébként most egy Stefania nevű nő viseli, aki Maria Assunta mellett volt az utolsó hónapokban ápolóként. Érdekesség, hogy az ápolónő saját bevallása szerint egyáltalán nem is sejtette, hogy a 94 éves asszony ennyire gazdag. "Megígértem, hogy vigyázok a macskájára, amikor már a végét járta. Biztos akart lenni abban, hogy Tommaso gondját viseli valaki és szeretni fogják őt. De sosem képzeltem, hogy micsoda jólétben élhetne. Nagyon diszkrét volt és alig osztott meg valamit a magánéletéről. Csak annyit mesélt, hogy nagyon szenved a magánytól" - mesélte Stefania.

A nő most titokban tartja, hogy hol él a kandúrral együtt, csak annyit tudni, hogy Rómán kívül valahol. Mint mondja, azért ilyen óvatos, mert fél, hogy a macska gazdagságának hírére megostromolják őt a szerencsevadászok és a facér férfiak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.