Rossz helyen, rossz időben bújt el a cigiző nő

Titokban dohányzott - az életébe került!

A dohányzás öl - olvashatjuk lépten-nyomon a figyelmeztetést, a mondás igazságtartalma pedig ezúttal is bebizonyosodott. Igaz, nem egészen úgy, ahogy a szakemberek a nikotin káros hatásait elképzelik.

2011.09.16 11:29ma.hu / manna.ro

Tüntetés tört ki az egyik romániai gyárban, miután meghalt az egyik dolgozó: az alkalmazottak szerint a felelősség egyértelműen a gyárigazgatót terheli. A vezető ugyanis szeptember 6-án úgy döntött, az eddig kijelölt dohányzóhelyeket is megszünteti, alkalmazottaitól a munkaidő alatt teljes dohányzásmentességet követelve.

A gyárban autókhoz készítenek üzemanyag-tartályokat, ami valóban indokolja az átlagnál is szigorúbb munkavédelmi szabályokat, ám a kijelölt dohányzóhelyeken eddig minden nikotinfüggő gond nélkül hódolhatott szenvedélyének. A másfél hete bevezetett tilalom azonban néhányakat arra kényszerített, hogy titokban, bújkálva füstölögjenek.

Így tett az egyik nő is, aki szerda éjszaka egy tartály mögött bújt meg, abban bízva, hogy senki nem veszi majd észre őt. Ám az egyik villástargonca épp azt a tartályt készült átemelni, amelyik mögött a nő kuksolt, és egyetlen mozdulattal szétzúzta az emelővel a zugdohányos fejét. Az áldozat a helyszínén életét vesztette.

Az igazgató mindeddig nem nyilatkozott a sajtónak, a gyár dolgozói viszont az azonnali leváltását követelik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.