Világhírű produkcióért kellett lemondani a futamot

Pintér Tibor nemzetközi vágtára cserélte a Nemzeti Vágtát

Szinte az utolsó pillanatban, mindössze három héttel az öt napos Nemzeti Vágta előtt mondta le a részvételét Pintér Tibor, ám jó oka volt rá: olyan szerepet kínáltak neki, ami ritkán adódik egy színész életében!

2011.08.30 16:29ma.hu - S. Á.

Pintér Tibor évek óta stabil résztvevője a Nemzeti Vágta sztárcsapatának, ám idén az utolsó pillanatban mégis váratlan bejelentést tettek közzé a szervezők: "Pintér Tibor három héttel a Nemzeti Vágta előtt közölte a verseny szervezőivel, hogy nem indul a szeptember 18-i jótékonysági sztárfutamon. A Vágta szervezőbizottsága elfogadta a színész döntését."

A visszalépés szerencsére a Jótékonysági Sztárfutamot nem érinti, mivel nélküle is megvan az öttagú sztárcsapat, akik egyébként a versenyigazgató, Szotyori Nagy Kristóf szerint minden eddigi évnél erősebb versenyzőkből állt össze: Trokán Nóra, Szőllősi Györgyi, Hajas László, Kaszás Géza és Kunkli Tivadar képviseli a hazai hírességeket.

Pintér azonban a nemzeti helyett nemzetközi porondon fog lovagolni a futam idején, mégpedig egy hazánkban forgatott, de magyar-amerikai koprodukcióban készülő kosztümös történelmi filmben. "Ez olyan lehetőség, amit egyetlen színész sem hagyhat ki" - mondta el a ma.hu-nak.

Fotó: Lovas Színház


"Kaszkadőrként és lovasszínészként fogok részt venni a jelenetekben, és ez gyakorlatilag az egész szeptemberemet kitölti" - magyarázta. Márpedig egy film forgatása sok apró tényezőtől függ, könnyen lehetnek csúszások az egyes napokban, és már most látni lehetett, hogy elég egyetlen apró változás, és néhány jelenet felvétele máris egybeesne a Nemzeti Vágta öt napjával. Ezért Pintér Tibor nem akart kockáztatni, nehéz szívvel inkább lemondott a szereplésről.

Azt azonban hangsúlyozta, hogy ha teheti, igyekszik legalább nézőként kimenni a futamokra, és nem titkolta azt sem, kinek drukkol. "A lovamat megkapja Hajas Laci, aki nagyon megérdemelné, hogy nyerjen, nagyon szurkolok neki. A nagyversenyen Márkos Berciért (Márkos Albert - a szerk.) izgulok, ő a Mercutio nevű lován fog versenyezni."

Aki pedig azt gondolná, hogy a művésznek még ezek mellett is marad ideje a pihenésre, azt ki kell ábrándítanunk: a már így is zsúfolt programba még beleszorítja a "szakmai gyermeke", a Komáromi Lovas Színház által porondra vitt Honfoglalás című darab előadásait, amelyet eddig négy teltházas estén összesen 3000-en láttak, az ősbemutatót pedig a Magyar Televízió is rögzítette.

Fotó: Lovas Színház


Pintér Tibor elmondta, a vándorlást bemutató jelenetnél különösen törekedtek a korhűségre: szürkemarhákat, szamarakat állítottak be a sorba, Kassai Lajos lovasíjásznak köszönhetően pedig a nézők azt is megláthatták, miért rettegtek annyira a korabeli népek a magyarok nyilaitól.

Aki lemaradt volna az eddigi előadásokról, azoknak jó hír, hogy a Janza Kata, Papadimitriu Athina, Vadkerti Tibor és Pintér Tibor szereplésével készült darabot a nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg tervezett október 22-i dátum mellett egy nappal korábban, október 21-én is bemutatják, ez az előadás eredetileg nem szerepelt a műsortervben.

"A színház most vesz igazán lendületet, most válik olyanná, amilyennek megálmodtuk" - lelkendezett a hamarosan talán világhírűvé váló énekes-lovas-kaszkadőr színészünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.