Fájdalom-csillapításra vett be drogot az anya

Morfiumos anyatejet kapott a 6 hetes csecsemő - nem élte túl

A szülési fájdalmak enyhítésére vett be illegálisan szerzett morfiiumot egy szoptatós kismama, aki így az anyatejen keresztül szó szerint megmérgezte hat hetes csecsemőjét.

2011.06.27 11:29ma.hu

Halálos adag morfiumot kapott egy hat hetes csecsemő az anyatejen keresztül - állapította meg a rendőrségi vizsgálat. A 37 éves Stephanie Greene-t emberöléssel gyanúsítják.

Az amerikai, Dél-Karolinában lévő Campobellóban történt eset januárrra nyúlik vissza, ekkor találtak holtan a másfél hónapos Alexisre az otthoni ágyában. A nyomozás és a boncolás mostanra hozott eredményt, ennek során szörnyű kép rajzolódott ki a hatóságok előtt.

Stephanie Greene (Fotó: Spartanburg Detention Center)

Greene a szülést követő fájdalmai miatt kezdett morfiumot szedni, amit illegális úton szerzett be, hol tablettaként, hol bőrre ragasztható tapasz formájában jutot az anyaghoz. A La Leche Nemzetközi Liga is reflektorfénybe került az ügy kapcsán, ugyanis ez az a szervezet, amely a szoptatós anyákat arra bátorítja, hogy nyugodtan használjanak fájdalomcsillapításhoz morfiumot.

Szerintük annak az esélye, hogy az anyatejen keresztül a baba szervezetébe jut a mérgező anyag, elenyészően csekély. "A legtöbb gyógyszer, köztük a morfin is, annyira nehezen jut át az anyatejbe, hogy szinte lehetetlen, hogy káros mennyiséget kapjon a gyermek" - véli a szóvivő.

Ugyanakkor a vizsgálatok felderítették, hogy a 37 éves anya az elmúlt két évben legalább 38 alkalommal jutott illegálisan a szerhez egy spartanburgi gyógyszertárban. Emiatt Greene ellen nemcsak gyermekgyilkossági vádat emeltek, de felelnie kell a gyógyszerforgalmazási törvények 38 rendbeli megsértéséért is.

Amennyiben elítélik, akár 5 év börtönre számíthat minden egyes eset után, valamint további 20 évet kaphat a gyermek bántalmazása miatt.

A nő jelenleg Spartanburg város börtönében vár a tárgyalásra, férje, Randy pedig nem volt hajlandó a sajtónak nyilatkozni az ügyről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.