Katasztrófa

Több holttestet találtak a jünnani földcsuszamlás után Kínában

A mentési munkálatok továbbra is folyamatban vannak, 18 összeomlott házban keresik az áldozatokat, sérülteket.

2024.01.23 10:08MTI

Mintegy húsz ember holttestét találták meg kedden a mentőegységek a kínai Jünnan tartományban, ahol előző nap földcsuszamlás temetett maga alá 47 embert - jelentette a kínai CCTV állami televízió kedden.

A katasztrófa Jünnan tartomány északkeleti részén fekvő Liangsuj nevű faluban, hétfő reggel hat óra környékén történt.

A mentési munkálatok továbbra is folyamatban vannak, 18 összeomlott házban keresik az áldozatokat, sérülteket - közölte a Csenhsziung megyei sajtóosztály, hozzátéve, hogy összesen 223 háztartás 918 lakosát evakuálták biztonságos helyre.

A korábban eltűntnek nyilvánított 47 ember közül a mentőknek három emberrel sikerült felvenniük a kapcsolatot, a helyi katasztrófavédelem még további 24 embert keres.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.