Katasztrófa

Óriási földrengés volt Kínában, több mint százan meghaltak - videók

Szemtanúk beszámolói szerint repedések keletkeztek a házak falain és a vidéki utakon, a helyi falvakban megszakadt az áram- és ivóvízszolgáltatás.

2023.12.19 07:03MTI

A legfrissebb hírek szerint több mint száz áldozatot követelt egy földrengés Kína északnyugati Kanszu tartományában helyi idő szerint hétfő későn este.

Az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) szerint a 6,1-es erősségű földmozgás fészke 35 kilométeres mélységben volt 102 kilométerre nyugat-délnyugatra a székvárostól, Lancsoutól.

Szemtanúk beszámolói szerint repedések keletkeztek a házak falain és a vidéki utakon, a helyi falvakban megszakadt az áram- és ivóvízszolgáltatás.

A tartományi tűzoltóság a mentőszolgálatok 580 tagját mozgósította. A tartományi vöröskereszt már elkülönítette a földrengés sújtotta térségnek szánt segélyszállítmányok első csoportját.

A földrengésnek a szomszédos Csinghaj tartományban is voltak áldozatai, a pontos számokat jelenleg a helyi katasztrófavédelmi hatóságok pontosítják. A legrfisebb hírek szerint 116-an vesztették életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.