Időjárás

Drasztikus hideghullám és hóviharok sújtják Észak-Kínát - videó

Több száz iskolát zártak be és több száz repülőjáratot kellett átütemezni.

2023.11.06 09:14MTI

Szokatlanul hideg időjárás és hóviharok sújtották hétfőn Kína északkeleti részét; több száz iskolát zártak be és több száz repülőjáratot kellett átütemezni, miközben az északi tartományok kormányai a fűtés korábbi elindítására készülnek.

A vasárnap óta tartó hidegfront erős szelet és havazást hozott Kína észak- és északkeleti részében, felfüggesztve emiatt az iskolai tanítást, buszközlekedést és több üzlet bezárt.

A legészakibb részen fekvő Hejlongcsiang tartományban vasárnap vörös riasztást adtak ki hóviharok miatt.

A központi meteorológiai megfigyelőállomás szerint egyes területeken 8-10 centiméter hó hullhat, számos régióban pedig hirtelen lehűlést jósolnak, de több más területen is narancssárga riasztást adtak ki hóviharok miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.