Időjárás

Ítéletidő tombol Olaszországban, már hárman meghaltak - drámai videó

Lecsapott a Ciarán.

2023.11.03 09:08MTI

Legkevesebb három halottja van a rendkívül heves Ciarán nevű szélviharnak a közép-olaszországi Toszkána régióban - közölték a helyi hatóságok pénteken.

Eugenio Giani toszkániai elöljáró elmondta, hogy két ember meghalt a Firenzétől mintegy 25 kilométerre északnyugatra fekvő Montemurlo településen, ahol egy folyó kiáradt. Egy harmadik a toszkán tengerparton fekvő Rosignanóban halt meg.

"Soha nem tapasztaltuk, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi eső esett volna" - írta Giani az X közösségi médiaplatformon.

Az előrejelzések szerint az eső és az erős szél Olaszország déli régiói felé tart - közölte az ország polgári védelmi ügynöksége.

Az ország északkeleti részén a legmagasabb, piros figyelmeztetési fokozat volt érvényben, míg az ország nagy részén, köztük egész Toszkánában sárga és narancssárga riasztási fokozat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.