Állatvédelem

Trópusi halakat fogtak a Jeges-tengerben Arhangelszk közelében

Ezek általában Afrika nyugati partjainál és Európa déli partjai közelében találhatók.

2023.09.19 14:20ma.hu

A Fehér-tengerben (a Jeges-tenger egyik beltengere Észak-Európában, Oroszország északnyugati részén), az Arhangelszki területen fogták ki a csőrös csuka nevű őshalat, amely általában Afrika nyugati partjainál és Európa déli partjai közelében található - közölte a Kenozero Nemzeti Park sajtószolgálata.

A Belone belone latin nevet viselő élőlény egy hosszú és karcsú hal, oldalirányban összenyomott testtel és hosszúkás állkapoccsal, amely egy pterodaktilusz csőrére hasonlít.

A hal főként a Fekete- és a Balti-tengerben található meg. A nemzeti park ichtiológusa, Gennagyij Dvoryankin szerint azonban a Fehér-tengerben való megjelenése kivételes jelenség. "Nyilvánvaló, hogy a halat a Golf-áramlat hozta a Barents-tengerbe, majd egyszerűen eltévedt, és hosszú vándorlás után a nemzeti park partjainak közelében kötött ki" - idézte a sajtószolgálat a szakértőt. "Jelenleg a halat a laboratóriumban vizsgálják".

Az Onega Pomorie Nemzeti Parkot 2013-ban hozták létre. A park az Onega-félszigeten található. A Fehér-tenger Onega- és Dvina-öblei veszik körül. A park megőrzi az északi tajga érintetlen ősmaradványait és a fehér-tengeri hagyományos életmódot. 2016-ban a Kenozero Nemzeti Parkhoz csatolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.