Hőség

Puglia tengerpartján még nem sikerült eloltani a tüzeket

Tűzoltó repülőgépekkel igyekeznek fékezni a lángokat.

2023.07.27 20:43MTI

Az olasz csizma sarkában található Ugento tengerpartján kiürítették a strandokat a csütörtök este is lángoló növényzet miatt, miközben Szicília tartományi elnök arra kérte a turistákat, ne mondjanak le a szigetre való utazásról a hőség és az erdőtüzek miatt.

A Leccétől kevesebb mint ötven kilométerre levő Ugento tengerpartját teljesen lezárták, miután a strandolókat is felszólították a gyors távozásra. Egy közeli szálláshelyről száz turistát evakuáltak.

Puglia tartomány egyik legdélibb pontján délután keletkezett bozóttűz, mely az esti órákban érkezett erős forró széllel továbbterjedt. Tűzoltó repülőgépekkel igyekeznek fékezni a lángokat.

A régióban északabbra fekvő Viestében, ahol kedden éjszaka kétezer turistát kellett evakuálni, csütörtök délután újabb tüzeket oltottak.

Szicíliában enyhült az erdő- és bozóttüzek miatti vészhelyzet. Renato Schifani tartományi elnök arra kérte az olasz és külföldi turistákat, ne mondják le szicíliai nyaralásukat. Schifani a külföldi sajtót vádolta pánikkeltéssel, úgy vélte, a rendkívüli hőségről és a tüzekről írt tudósításokkal elriasztották a látogatókat, akik sorban mondják le a foglalásokat.

Palermo városa egymillió euró gyorssegélyben részesült a tűzvész utáni újraindulásra. A RAI1 olasz közmédia beszámolója szerint Palermo és Catania repülőterén továbbra is akadozik a légiforgalom, a két városban több kerületben nem sikerült még helyreállítani az ivóvíz- és áramszolgáltatást. Palermo egyik szeméttelepe is leégett, ami erős szagot terjeszt.

A Catania melletti Lentini tűzoltósága szerint a tüzek nagy részét szándékos gyújtogatás okozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.