Katasztrófa

Ítéletidő Haitin: legalább 15 ember meghalt

Heves esőzések, fölcsuszamlások pusztítottak.

2023.06.05 10:11MTI

Legalább tizenöt ember életét vesztette, és további nyolc eltűnt a heves esőzések okozta áradások és több földcsuszamlás következtében Haitin - közölték a helyi hatóságok vasárnap.

A haiti polgári védelmi ügynökség közlése szerint az áradások következtében több mint tizenháromezer embert ideiglenesen ki kellett költöztetni otthonából. A szombati heves esőzések miatt több mint hétezer család tett kárbejelentést, a hatóságok által jelenleg is zajlik a károk felmérése.

Az esőzések a termésben is jelentős károkat okoztak Haiti központi régiójában, miközben az éhínség egyre jobban elhatalmasodik az országban.

Az ország miniszterelnöke, Ariel Henry elmondása szerint helyi és nemzetközi szervezetekkel együttműködve próbálnak segíteni az érintett területek lakóinak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.