Katasztrófa

Erős földrengés rázta meg Új-Kaledónia szigeteit

Szökőárriasztást adtak ki Vanuatun, a Fidzsi-szigeteken és Új-Zélandon.

2023.05.19 11:38MTI

Erős, 7,7-es magnitúdójú földrengés rázta meg a Csendes-óceán délnyugati részén fekvő Új-Kaledónia szigeteit helyi idő szerint péntek hajnalban, szökőárriasztást adtak ki Vanuatun, a Fidzsi-szigeteken és Új-Zélandon.

A földrengés középpontja a Hűség-szigetek közelében, a Fidzsi-szigetektől délnyugatra, Új-Zélandtól északra, Ausztráliától keletre, 37,7 kilométer mélyen volt az amerikai földtani intézet (US Geological Survey) közlése alapján.

A csendes-óceáni szökőár-előrejelző központ (Pacific Tsunami Warning Center, PTWC) szerint akár háromméteres hullámok is elképzelhetők Vanuatun, kisebb hullámok érhetik el a Fidzsi-szigeteket, Új-Kaledóniát, Kiribatit és Új-Zélandot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.