Földmozgás

Újabb földrengés rázta meg Romániát

A Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földrengést mértek szerda reggel Havasalföld nyugati részén, Olténiában.

2023.02.22 11:15ma.hu

A 15 km-es mélységben bekövetkezett földmozgás epicentruma az Országos Földfizikai Intézet szerint Gorj megyében volt, ahol február 13. óta szinte folyamatos a szeizmikus tevékenység.

A tájékoztatás szerint a legújabb földrengést szerda reggel 08:25:59-kor mérték. Február 13-án, hétfőn 5,2-es, másnap 5,7-es erősségű földrengés rázta meg a térséget, azokat Nagyváradon, Kolozsváron, Aradon és Temesváron is érezni lehetett. Azóta naponta volt kisebb-nagyobb földmozgás a régióban, összesen 810 esetben.

A szerda reggeli természeti jelenséget Nagyszebentől 104 km-re délnyugatra, Craiovától 108 km-re északnyugatra mérték, az epicentruma Temesvártól 163, Kolozsvártól 180, Aradtól 181 km-re volt - írja a Maszol.ro.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.