Nő sz áldozatok száma

Évtizedek óta nem tapasztalt áradás Floridában és Alabamában

Évtizedek óta nem tapasztalt áradásokat okozott szerdán Floridában és Alabama partvidékén az a viharzóna, amelynek tornádói a héten 34 emberéletet követeltek az Egyesült Államokban.

2014.05.01 08:26MTI

Rick Scott floridai kormányzó az irányítása alatt álló állam 26 megyéjében rendelt el szükségállapotot az özönvízszerű esőzések miatt, amelyek 24 óra leforgása alatt 61 centiméter csapadékot hoztak.

A mentőalakulatoknak egyedül az államnak a félszigeten kívüli részén, az úgynevezett földnyelven mintegy 200 embert kellett kimenekíteniük az elárasztott házakból vagy járművekből. Escambia megyében egy idős asszony életét vesztette, amikor autóját a sztrádán ellepte a víz.

A rendőrség több elsodort emberről kapott bejelentést, akiknek a sorsa egyelőre ismeretlen. Pensacola centrumában 1 méter 20 centiméteren állt a víz. A város melletti autópálya, amely 24-30 méter magasan halad el a Mexikói-öböl meredek partja fölött, két helyen leszakadt.

Egy gépkocsi és egy teherautó mintegy hat métert zuhant, de a balesetnek nem volt sérültje. A közeli Gulf Breeze-ből 150 embert kellett motorcsónakon kimenteni. Alabama vidéki útjai az egész napos esőzés után 56-66 centiméteres víz alá kerültek.

A Maryland állambeli Baltimore-ban, ahol szintén egy napon át zuhogott az eső, egy lakóövezetben, közvetlenül a vasútvonal mellett, egy háztömb nagyságú víznyelő nyílt meg, amelybe több autó is belezuhant. Több környékbeli ház lakóit kimenekítették, a vonatközlekedést pedig leállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.