Rengetegen eltűntek

Sok halálos áldozata van egy afganisztáni áradásnak

Nyolcvannál is többen meghaltak, és még többen eltűntek, amikor két nap esőzést követően egy gyors áradás söpört végig Afganisztán északi, hegyvidéki részén.

2014.04.25 17:23MTI
freedigitalphotos.net/Maggie Smith

Az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítói szerint az áradások Dzsauzdzsán tartományban negyvenhárom, Farjábban harminchárom, Szári-Pulban pedig hat ember halálát okozták.

A hatóságok helikoptereket küldtek a helyszínre, hogy meghatározzák a természeti katasztrófa áldozatainak helyzetét és segítsenek rajtuk. Számos települést elsodort az áradás, a lakók az épületek tetején kerestek menedéket.

Dzsauzdzsán rendőrfőnöke arról számolt be, hogy eddig nagyjából kétszáz embert tudtak kimenekíteni a helikopterekkel, de sokan még mindig a háztetőkön tartózkodnak, másoknak pedig nyoma veszett.

A Türkmenisztánnal szomszédos Farjáb tartomány kormányzója szerint a halottak száma tovább emelkedhet. "Több mint kétezer házat teljesen lerombolt az áradás" - tette hozzá a politikus, miközben az eső továbbra is zuhog a térségben.

Szári-Pulban tucatnyi ember tűnt el, a víz pedig tönkretette a szántóföldeket és a gazdaságokat. Afganisztán északi részén meglehetősen gyakoriak a gyors áradások a tavaszi esős évszakban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.