Döntöttek az induló közbeszerzési eljárásról is

Elfogadta a gazdasági és a ciklusprogramot a Pest Megyei Közgyűlés

Elfogadta a gazdasági és az úgynevezett ciklusprogramot pénteki ülésén a Pest Megyei Közgyűlés; a négy évre szóló keretprogramok jóváhagyása mellett a testület döntött a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága (PMMI) által elindítandó közbeszerzési eljárásról is.

2011.04.29 17:13MTI

A megye pénzügyi működését meghatározó, 2011 és 2014 közötti időszakra vonatkozó gazdasági program egységes szerkezetben összegzi Pest Megye Önkormányzatának előírt és vállalt feladatait, kötelezettségeit, azokat a célokat, értékeket és ügyeket, amelyeknek különös a jelentőségük közép- és hosszabb távon.
   
A közgyűlés döntött a szintén négy évre szóló "Ciklusprogram" elfogadásáról is; a szakmai keretprogram az önkormányzat szerepét, felelősségét és lehetőségeit összegzi.
   
A megyei képviselők határoztak továbbá a PMMI 870 millió forintos közbeszerzési eljárásának elindításáról, a szentendrei Ferenczy Múzeum új épületének bővítési, felújítási munkálataihoz és eszközbeszerzéséhez kapcsolódóan.
   
Döntöttek arról is, hogy kezdődjenek tárgyalások az érintett városi önkormányzatokkal az aszódi, a nagykőrösi és a ráckevei muzeális gyűjtemény és kiállítóhely szakalkalmazottjai munkabérének és járulékainak települések általi átvállalásáról. Emellett felkérték Kálnoki-Gyöngyössy Márton megyei múzeumigazgatót egy hároméves gazdálkodási és intézkedési terv kidolgozására.
   
A közgyűlés sürgősséggel tárgyalt a Szent Rókus Kórház Készpénz Invest Kft.-vel szemben fennálló tartozásáról, illetve az annak rendezésére vonatkozó megállapodás kidolgozásáról. Ha a kórháznak és a kft.-nek sikerül megállapodnia, akkor az elfogadott javaslat értelmében a mintegy 173 millió forintos tartozás részletekben történő kifizetését követően a kórház tulajdonába kerülnek a cég által biztosított orvosi eszközök és műszerek.
   
A testület döntött arról is, hogy a korábban a kistarcsai Flór Ferenc Egészségügyi Szakközépiskola és Gimnázium által ellátott oktatási feladatokat 2011. július 1-jével az aszódi Petőfi Sándor Gimnázium, Gépészeti Szakközépiskola és Kollégium, valamint a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium látja el.
   
Szintén határozott a közgyűlés a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola továbbműködtetésének ügyében. A döntés értelmében a megye a váci Selye János Humán Szakközépiskola tagintézményeként működteti tovább az iskolát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.