Megoldások rövid és hosszútávon

A lakáshitelesek megsegítéséről vitáznak ma a képviselők

Az Országgyűlés a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek problémáira keres választ mai ülésnapján.

2011.04.27 07:48MTI

A Ház az LMP-s Vágó Gábor kezdeményezésére, illetve további 78 ellenzéki képviselő javaslata kapcsán folytathatja le a "Lakáshitelesek válságban: megoldások rövid és hosszútávon" címmel kiírt politikai vitát. Ennek során a kabinet fél órában, míg a kormánypártok, illetve az ellenzék összesen 260 percben fejtheti ki véleményét a problémáról és a szükségesnek tartott lépésekről.

Vágó Gábor, az Országgyűlés honlapján olvasható kezdeményezése indoklásában hangsúlyozza: a magas törlesztő részletek fizetése a magyar családok százezreinek okoz gondot.

A képviselő szerint a hitelek törlesztő részleteinek és kezelési költségeinek változása nem volt arányban az árfolyam- és kamatváltozásokkal, a bankok kockázatvállalási gyakorlata pedig nem áll arányban a hitelnyújtásból származó profitjuk nagyságával.

Az LMP-frakció tagja ezért úgy gondolja, hogy ez a probléma mára egy "időzített bombává vált", a jelenlegi kormányzat által adott válaszok azonban eddig nem tudták kiszámíthatóan újrarendezni a hitelt nyújtók és a hitelfelvevők közötti terheket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.