Egyre kevesebb a feketemunkás

Tobzódunk a trükköző munkaadókban

Kevesebb feketemunkást, de sokkal több szabadságolással és bérfizetéssel trükköző munkaadót talált az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelet (OMMF) az idei első féléves ellenőrzések során

2010.10.27 09:41Napi Gazdaság

Ezt írta szerdai számában a Napi Gazdaság.

A lap azt írta: csökkenő mértékű, de még jelentős a feketefoglalkoztatás, az első félévben 19.600 feketemunkást találtak.

Közel 15 ezer munkáltatót ellenőriztek, és a vizsgált munkaadók több mint felénél találtak jogsértéseket, amelyek 71.300 dolgozót érintettek hátrányosan.


A feltárt jogsértéseket elkövető nyolcezer munkáltató közül 6300-zal szemben szabott ki az OMMF munkaügyi bírságot, összesen 2,1 milliárd forint értékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.