Kálvária Szegeden

Fillérekkel szúrnák ki a csúszott villamosberuházás miatt tönkrementek szemét

Mivel fél évet csúsztak az 1-es villamosvonal felújítási munkálatai, rengeteg - ezáltal megközelíthetetlen - kereskedő csődbe ment. A kártérítési alapban csupán jelképes összeg van, így most perlik a szegedi önkormányzatot.

2010.09.07 15:23Magyar Nemzet

Ezt tudta meg a Magyar Nemzet.

Több kis- és középvállalkozás szűnt meg Szegeden az útlezárások miatt a közelmúltban, az 1-es villamos vonala mellett lévő üzleteknek hatvan-nyolcvan százalékos forgalomkiesésük volt az elmúlt egy évben. Mindezt a villamosfelújítás féléves csúszása, a szervezetlen, egyeztetés nélküli útlezárás okozta. Szegeden tavaly augusztusban kezdtek hozzá a város legfontosabb és legforgalmasabb villamos- vonalának felújításához.

A beruházás egy, az unió által finanszírozott tömegközlekedési projekt része, amelyben összesen csaknem harmincmilliárd forintért újítják fel a villamos- és trolivonalakat, új járműveket vásárolnak, és építenek egy új villamosvonalat is.

Az 1-es villamos vonalának felújítása miatt tavaly augusztusban lezárták többek közt a Kossuth Lajos sugárutat, Szeged egyik legfontosabb útját. Ez az út viszi át az átmenő forgalmat az M5-ös autópályáról a 43-as útra, azaz Románia felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.