Elindult a forgóeszköz-hitelezés

Széchenyi Kártya: akár 25 millióhoz is hozzájuthatnak a vállalkozások

Még több támogatáshoz jutnak a Széchenyi Kártya tulajdonosok. Elindult a forgóeszköz-hitelezés, legfeljebb három évre, maximum 25 millió forinthoz juthatnak a vállalkozások.

2010.08.03 08:20MR1- Kossuth/fotó: MTI

Könnyen és gyorsan elérhető, és segít az átlagosnál olcsóbb hitelhez jutni – Nagy Anna kormányszóvivő szerint ezek az új Széchenyi Kártya előnyei. A kibővített program egyértelműen támogatja a vállalkozásokat – mondta a kormányszóvivő.

Egyszerű, hiszen az ország több mint 250 pontján igényelhető, bürokráciamentes, hiszen helyben beszerezhető igazolásokról van szó, gyors, a benyújtástól számítva maximum két hét alatt kézbe vehető a Széchenyi Kártya – magyarázta Nagy Anna.

A vállalkozások a kártyával mostantól akár 25 millió forintos államilag támogatott úgynevezett forgóeszköz-hitelt is felvehetnek, amellyel például a gyártáshoz szükséges anyagok megvásárlását finanszírozhatják. A kormányszóvivői tájékoztatón jelen lévő vállalkozói szervezetek örültek a program bővítésének. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta, reméli, hogy egy év alatt megduplázódik a Széchenyi Kártyával kihelyezett hitelek nagysága, vagyis eléri a 260 milliárdos összeget.

A Széchenyi Kártya Program az államnak a kamattámogatásokkal együtt évente ötmilliárd forintba kerül, de az adóbefizetésekből ennek többszöröse folyik be a költségvetésbe – hangzott el a tájékoztatón.

A kormányszóvivő azt mondta, a programot tovább bővítik a következő hónapokban. Szeptembertől például a beruházásokra is felvehetnek hitelt a vállalkozások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.