49 milliárddal lógnak

A MÁV és a BKV viszik a prímet adósság terén

Ha a költségvetés átvállalná a legnagyobb állami vállalatok idei adósságkötelezettségét, akkor az a pénzforgalmi elszámolást 49 milliárd forinttal terhelné meg - számolta ki szerdai számában a Népszabadság.

2010.02.17 07:43Népszabadság

A MÁV-nak 34 milliárd forint, a BKV-nak 25 milliárdos kötelezettsége van, ez összesen a GDP 0,2 százalékának felel meg. A két nagy állami (önkormányzati) társaság teljes adósságállománya ugyanakkor 300 milliárd forint, ami a GDP 1,2 százalékával egyenlő.

A napilap úgy foglal állást, hogy az adósság átvállalása nagyobbrészt a következő évek költségvetési egyenlegére lenne negatív hatással, de a 2010. évi rész elfogadható mértékű tényleges kifizetést jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.