Amíg maradnak, rombolnak kicsit?

Szív a vasút, vár a Máv: újabb vasútvonalakat zárna be a kormány

Lapinformációk szerint további jelentős vonalbezárásokra készül a kormány, de az erről szóló kormányrendeletet csak a választások második fordulójának másnapján hoznák nyilvánosságra.

2010.02.10 07:26MTI

A Magyar Nemzet egy minisztériumi jelentésre hivatkozva azt állítja, a rendelet négy kategóriába osztaná a vasúthálózatot és az új besorolások miatt 50 viszonylat állami finanszírozása megszűnhet.

A rendelet az országos és a regionális megrendelésű vonalakon túl különbséget tenne országos és regionális finanszírozásúak között is, utóbb nem kapna központi támogatást, vagyis ha a régió nem tudja tovább fenntartani, akkor az a működtetés leállását eredményezheti - írta a lap.

A közlekedési minisztérium nem nyilatkozott az ügyről a Magyar Nemzetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.