Kiválasztották a legsikeresebbeket

Jaksity György lett "Az év üzletembere" 2007-ben

Átadták az Ernst and Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") üzleti díjakat; Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója lett "Az év üzletembere" 2007-ben - közölte az Ernst and Young a Független Bíráló Bizottság döntését vasárnap az MTI-vel.

2008.01.28 08:52MTI

A "Jövő ígérete" Tibor Dávid, a Masterplast Group Zrt. vezérigazgatója, a "Merész újító" Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője, míg a "Példakép" Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója lett. "Minden országnak szüksége van olyan példaképekre, akikre őszintén felnézhet. Példájuk minden magyar cégvezető számára követendő" - idézte a közlemény Havas Istvánt, az Ernst and Young magyarországi vezérigazgatóját.

A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a klasszikus vállalkozói értékek képviselete, vagyis a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszott - ismertette a független bíráló bizottság döntési folyamatát a közlés. A Jaksity György által vezetett vállalat a nemzetközi óriásbefektetők egyre erősebb jelenléte ellenére is évek óta a hazai piacvezetők egyike.

Jaksity személyes kvalitásainak meghatározó szerepe van a Concorde sikerében, közvetetten pedig a hazai tőzsdei, befektetői műveltség kialakításában - olvasható "Az év üzletembere" méltatásában. A "Jövő ígérete", Tibor Dávid 1997-ben, mindössze 22 évesen alapította a Masterplast Group Zrt.-t, amely irányítása alatt mára nemzetközi, évi 100 millió euró forgalmat bonyolító építőanyag-gyártó vállalattá fejlődött. Tibor Dávid az imponáló üzleti eredmények mellett rendkívül kiterjedt társadalmi felelősségvállalási tevékenységével nyerte el a bizottság bizalmát. Várkonyi Balázs, a "Merész újító" díj kitüntetettje, az Extreme Digital fiatal ügyvezetője az elismerést elsősorban innovatív, bátor üzleti stratégiájával érdemelte ki.

A "Példakép" különdíjat Magyar Józsefnek, a Hungerit Zrt. vezérigazgatójának ítélte oda a Független Bíráló Bizottság. Magyar József 37 év munkájával, társadalmi és gazdasági rendszereken átnyúlva építette fel Magyarország egyik legsikeresebb élelmiszeripari vállalkozását anélkül, hogy a szektor sajátosságaival ellentétben valaha is állami mentőövért folyamodott volna.

"Az év üzletembere" díj kiírásának megfelelően Jaksity György képviselheti Magyarországot az Ernst and Young "World Entrepreneur Of The Year" gáláján, Monte Carlo-ban, ahol az egyes országok fődíjának nyertesei vesznek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.