Pénzügy

Miniszteri biztos: a vártnál többen váltottak lakásbiztosítást a márciusi kampányban

Csaknem félmillió új lakásbiztosítási szerződést kötöttek, illetve kötöttek újra az ügyfelek.

2024.04.16 23:30MTI

A márciusi lakásbiztosítási kampányban a vártnál többen kötöttek új biztosítást, illetve változtatták meg korábbi szerződésüket régi biztosítójuknál, csaknem félmillió új lakásbiztosítási szerződést kötöttek, illetve kötöttek újra az ügyfelek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kovács Zsolt felidézte: a lakásbiztosítási kampány során költségmentesen fel lehetett mondani a régi lakásbiztosításokat, és azokat korszerűbbre, illetve akár olcsóbbra lehetett cserélni.

A miniszteri biztos felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt években erőteljesen emelkedtek az ingatlanárak, illetve a szakipari árak, és a biztosítások jelentős része gyorsan korszerűtlenebbé vált. Emellett olyan időjárási jelenségekre is fel kell készülni, amelyek nem voltak megszokottak az elmúlt évtizedekben, de a lakásbiztosításokat sokan akár évtizedekkel ezelőtt kötötték és nem aktualizálták - tette hozzá.

Elmondta: Magyarországon a saját ingatlan nagyon fontos, ezért az emberek a lakásbiztosításra is figyeltek, de a kampány egyik fontos eredménye, hogy olyan ingatlantulajdonosokat is meg lehetett szólítani, akiknek korábban nem volt biztosításuk.

A miniszteri biztos kiemelte azt is, hogy a kampány hatására jelentősen élénkült a verseny a biztosítók között, és nagyobb teret kaptak a korszerűbb megoldásokkal megjelenő társaságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.