Közlekedés

Lázár János: a MÁV-Volán valamennyi reprezentatív érdekképviselete aláírta a bérmegállapodást

Ez kellett ahhoz, hogy a cégcsoport minden munkavállalója már januártól az emelt bérét kapja.

2024.01.31 13:54MTI

Utolsóként, de még időben a sztrájkot szervező Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet is csatlakozott a megállapodáshoz, így a MÁV-Volán-csoport mind a kilenc nagy, reprezentatív érdekképviselete még éjfél előtt aláírta a 3 éves bérmegállapodást - közölte az Építési és Közlekedési miniszter a Facebook-oldalán szerdán.

Lázár János azt írta: ez kellett ahhoz, hogy a cégcsoport minden munkavállalója már januártól az emelt bérét kapja.

A megállapodással mindenki nyert - fűzte hozzá a tárcavezető.

A munkavállalók biztosak lehetnek abban, hogy a következő esztendőkben az infláció fölött fog emelkedni a bérük, a MÁV-Volán-csoport pedig a korábbinál kiszámíthatóbb feltételek mellett, jobb tervezési képességgel tudja végrehajtani a megújulási programját - írta Lázár János, hozzátéve, hogy ezt az állam tulajdonosi jogait képviselő közlekedési miniszterként el is várja a vezetéstől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.