Kormány

KIM: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

Idén a pályázat százmillió forint keretösszeggel jelent meg.

2023.06.01 04:30MTI

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkársága 13. alkalommal hirdet pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben azt írták: tavaly 54 pályázó nyerte el a családbarát munkahely címet. Idén a pályázat százmillió forint keretösszeggel jelent meg.

A kiírásra kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervek, valamint egyházi jogi személyek jelentkezhetnek június 30-ig. A pályázaton legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető - ismertették.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a kormány 2010 óta családbarát országot épít, ez a szemlélet ma már az élet számos területén - mások mellett a családtámogatások folyamatos bővítésében, vagy a különböző családbarát kezdeményezésekben is - tetten érhető.

A tájékoztatás szerint a családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása című pályázat olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programokat, intézkedéseket támogat, amelyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A felhívással a kiírók a munkahelyek már meglévő és tervbe vett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit díjazzák.

A pályázati felhívás szerdától az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu) érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.