Marketingre gyúrnak a jogászok

Ügyvédi szolgáltatások: januártól reklámokban is

Januártól már az ügyvédek és a jogi tanácsadók is tájékoztathatják a nyilvánosságot az általuk nyújtott szolgáltatásokról, az az élhetnek a hirdetés és egyéb marketing eszközök használatával - írja keddi számában a Napi Gazdaság.

2008.12.23 08:55Napi Gazdaság

Ezt az teszi lehetővé, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) másfél éves előkészítés után az EU irányelveinek megfelelően módosította szabályzatát. 

A lap emlékeztet arra, hogy a kamara etikai szabályzata korábban tiltotta az ügyvédeknek, hogy hirdessék szolgáltatásaikat. Sokan attól tartanak, hogy a korlátozás eltörlésével a nagyobb, tőkeerős jogi tanácsadó cégek előnyre tehetnek szert a kis irodákkal szemben. 

A Napi Gazdaság megjegyezi: hasonló félelmek más országokban is voltak, ám a változás - a tapasztalatok szerint - nem járt nagyobb megrázkódtatással sem az ügyvédi, sem a reklámpiacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.