A fővárosban a Vár környéke a rekorder

Egy négyzetméter 2,5 millió?! - Csúcs ingatlanárak Budapesten!

A budapesti luxusingatlanok árai a prágaival vetekednek, a csúcsár egy négyzetméterre 2,5 millió forint, ami azonban még messze elmarad a nyugat-európaitól - közölte az MTI-vel az Excelsior Budapest Spa.

2008.01.15 12:54MTI

Európában Monaco mondhatja magáénak a legmagasabb lakásárakat - tartalmazza az ingatlanfejlesztő cég elemzése. Monte Carlo szűkös területe miatt apartmanházakban található a luxus is, például egy ilyenben 287 négyzetméteres lakás - tengerre néző erkéllyel - 9 millió euróba kerül. (A négyzetméter ár forintban 7,8 millió.)

A következő lépcső London, ahol a City és a Temze környékén szintén a luxusapartmanok hódítanak, mivel itt is csillagászati összegekbe kerülnek a telkek. A szálloda jellegű szolgáltatások itt természetesek az ilyen épületekben, ezeket valamely közelben lévő hotel biztosítja. Például a One Hyde Park nevű apartmanház kiszolgálója a Mandarin Oriental hotel. Ebben az épületben - tervezőasztalról - kelt el 100 millió fontért (34 milliárd forint) egy luxuspenthouse - az épület tetején lévő - lakás. Ez a manhattani árnak felel meg.

Moszkvában a biztonság a legfontosabb, de ott is feltétel az apartmanházhoz tartozó fitness-wellness részleg. Ott egy 1.500 négyzetméteres lakás 30 millió dollárba (5,1 milliárd forint) kerül. Ezért saját lift, és fitness-terem, továbbá saját kút is jár a lakáshoz.

Prágában egy XIX. században épült, felújított épületben voltak eddig legdrágábbak a lakások, átszámítva 1,8-2 millió forintba került négyzetméterük.

Budapesten a Vár környékén, valamint a belvárosban haladja meg a négyzetméter ár az 1 millió forintot. A csúcsot ez idő szerint a rózsadombi volt SZOT-szállót luxuslakásokká átépítő Excelsior Budapest Spa tartja, négyzetméterenként 2,5 millió forinttal. Ezért dunai panoráma és az elmaradhatatlan fitness-wellness jár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.