Tőzsde

Szerdán emelkedtek az ázsiai indexek

Szerdán Ázsiában az összes fontosabb indexnél erősödés volt reggel, de Kínában Sanghajban az elemzők szerint van rá esély, hogy megfordul a pozitív hangulat a tőzsdezárás előtt.

2014.07.30 09:02MTI

Tokióban a Nikkei-225 index 0,21 százalékos, 32,93 pontos emelkedéssel, 15 651 pontra erősödött. A jó negyedéves vállalati eredmények és a japán jennek az amerikai dollárral szembeni gyengülése miatt emelkedtek a részvényárfolyamok, még úgy is, hogy pár befektető rövidtávú profitszerzés miatt eladásokba kezdett.

Szöulban a Kospi index 1 százalékkal, 20,64 ponttal, 2082 pontra nőtt, utoljára 2011 közepén volt ilyen magas az index. A külföldi befektetők ismét jelentős összegekért vásároltak dél-koreai részvényeket, de a kereskedők egy csoportja mégis inkább kivárt, mert a szerdai amerikai makrogazdasági adatok megjelenése előtt nem akarták elkötelezni magukat.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,62 százalékos, 34,46 pontos növekedéssel, 5622 ponton fejezte be a napot, hatéves csúcsra emelkedett. A piac minden szegmensében nőttek a részvényárfolyamok, de a kereskedés volumene alacsony volt, mert már itt is az amerikai adatokra várnak.

A tokiói tőzsdezárás után még nyitva tartó kínai piacokon növekedtek a részvényárfolyamok. A sanghaji tőzsde 0,22 százalékkal, a hongkongi 0,83 százalékkal erősödött reggelre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.