Aer Lingus

Harmincezer utast érintett az ír utaskísérők pénteki sztrájkja

Nyolcszáz utaskísérő tartott huszonnégy órás sztrájkot pénteken Írországban azt követelve, hogy ugyanúgy illesse meg őket a három pihenőnap öt egymást követő munkanap után, mint az ír légitársaság pilótáit.

2014.05.31 11:25MTI
Forrás: Wikipedia

A sztrájk harmincezer utast érintett, és több mint kétszáz járatot kellett törölni Dublinban, és további két repülőtéren, Corkban és Shannonban.

A légitársaság feleslegesnek minősítette a munkabeszüntetést, az Impact nevű szakszervezet viszont további akciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha nem teljesül követelésük.

A légikísérők követhetetlen, kaotikus munkabeosztásról panaszkodnak, amelynek hátrányos hatásait végső soron a légitársaság szenvedi meg - áll a szakszervezetnek a vég vezetőjéhez címzett levelében.

Az Aer Lingus viszont úgy nyilatkozott, hogy szinte a fedélzeti dolgozók élvezik az országban a legkedvezőbb munkakörülményeket. A dolgozók által kért munkabeosztási terv pedig jelentősen megnövelné a cég kiadásait. Sőt, a társaság a múlt héten azt a lehetőséget is felvetette, hogy a munkavállalók által követelt munkabeosztás megvalósítása egyben azzal járna, hogy a transzatlanti járatainak bázisát az USA-ba kellene telepítenie, így háromszázan vesztenék el munkájukat.

A sztrájk ellen a közlekedési miniszter is felszólított pénteken.

Az Aer Lingus részvényei több mint öt százalékos eséssel reagáltak a munkabeszüntetés hírére a londoni tőzsdén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.