800 millió

Kormányzati támogatás a Duna-korzó és a Mátyás-templom környékének felújítására

Nyolcszázmillió forintból újulhat meg a budapesti Duna-korzó, csaknem hétszázmillióból pedig a Mátyás-templom és a Halászbástya környéke.

2014.01.31 06:40MTI

A határozat szerint Pintér Sándor belügyminiszter február 15-ig köt támogatási megállapodást az V. kerületi önkormányzattal a Duna-korzó felújítására biztosított 798 millió forintos költségvetési támogatás felhasználásának és elszámolásának feltételeiről. Ugyanez a határidő az I. kerületi önkormányzattal kötendő megállapodás aláírására. Utóbbi értelmében 693 millió forintból rendezhetik a Mátyás-templom és a Halászbástya környékét.

A támogatást a rendkívüli kormányzati intézkedésekre fenntartott költségvetési keretből csoportosítja át a kabinet azonnali határidővel. A kormányhatározatban egyúttal 500 millió forintot biztosítottak a kommunista diktatúra hatalmi működésének feltárására hivatott Nemzeti Emlékezet Bizottsága Hivatalának működésére. Az öttagú testület elnökét és két tagját várhatóan jövő héten választja meg a parlament. A fennmaradó két tagot a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és az igazságügy-miniszter nevezi meg.

A kabinet emellett úgy határozott: az erőforrás- és a nemzetgazdasági miniszternek gondoskodnia kell arról, hogy a 2015-ös, a 2016-os és a 2017-es büdzsé tervezésekor évi 50 millió forintot biztosítsanak a Filharmónia Magyarország Koncert- és Fesztiválszervező Nonprofit Kft. működésére. Módosított a kormány az irányítása alá tartozó költségvetési szervek eszközbeszerzéseire vonatkozó határozatán, megtiltva telefonok beszerzését, megengedve ugyanakkor más műszaki berendezések és gépek vásárlását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.