6 százalék plusz

A vártnál kedvezőbb volt a Google negyedéve

A Google 36 százalékos nyereség-, és 12 százalékos forgalomnövekedésről számolt be éves összevetésben a szeptember végével záródott három hónap alapján csütörtökön, a New York-i tőzsdezárást követően.

2013.10.18 10:19MTI

A Google árfolyama az elektronikus kereskedésben 6 százalékkal 943,90 dollárra emelkedett, a részvény az idén eddig csaknem 30 százalékkal erősödött.



A világ vezető internetes kereső- és tartalomszolgáltatójának adózott eredménye 2,97 milliárd dollár, részvényenként 8,75 dollár volt az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 2,18 milliárd dollár, részvényarányosan 6,53 dollár nyereség után.

Az egyszeri tételek nélküli egy részvényre jutó nyereség a tavalyi harmadik negyedévi 8,87 dollárról 10,74 dollárra nőtt, felülmúlta a szakértők 10,34 dolláros várakozását.

Az amerikai nagyvállalat negyedéves bevétele a tavalyi 13,3 milliárd dollárról 14,89 milliárd dollárra emelkedett. Az elemzők 14,79 milliárd dollárt vártak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.