Áprilisban

MNB: 427 millió euróval nőttek a devizatartalékok

Áprilisban 427 millió euróval nőttek a nemzetközi tartalékok az előző havi 430 millió euró csökkenés után és 35,894 milliárd eurót tettek ki a múlt hónap végén.

2013.05.07 10:41MTI

A növekményhez hozzájárulhatott, hogy áprilisban nem volt sem IMF-hitel-törlesztési kötelezettség, sem kötvénylejárat.
   
Májusban újabb 600 millió eurónál valamivel nagyobb IMF-hitel-részletfizetés lesz esedékes és lejár egy öt évvel ezelőtt kibocsátott 150 millió svájci frankos (130 millió euró) államkötvény.
   
Az év első  két hónapjában több mint 2 milliárd euróval nőttek a devizatartalékok és április végén 2,013 milliárd euróval haladták meg a tavaly év végi és 727 millióval az egy évvel korábbi szintet.
   
Dollárban a devizatartalékok 46,874 milliárdra rúgtak a múlt hónap végén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.