Trafikos Franchise Kft.

Csúszásban az új trafikpályázat

Már hétfőn új trafikpályázatot kellett volna kiírni 1417 olyan településre, ahol az első körben senki nem akart nemzeti dohányboltot nyitni.

2013.05.02 06:16MTI

Egyelőre nem lehet pályázni arra az 1417 településen lévő trafik-koncesszióra, ahova az első körben nem érkezett ajánlat a február 22-i határidőre - tudta meg a Világgazdaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Ügyfélszolgálati Információs Irodájától. "Talán 1-2 héten belül" - válaszolta az egyik ügyfélszolgálati munkatárs a lap azon kérdésére, hogy mikortól lehet újra pályázni.

A cikk felidézi, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ezeken a településeken eredménytelennek nyilvánította a pályázatokat, és még március 29-én azt ígérte, hogy új kiírást tesznek közzé a felhívást követő 30. napon.

Elsősorban a kicsi, 1000 fő alatti településeken nem jelentkezett senki a koncessziós pályázaton. Ezeken a helyeken a törvény mindössze egy dohánybolt nyitását engedélyezi. A késedelem oka az lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 10 helyett 12 százalékos árrést garantálna a trafiktörvényben a dohány-kiskereskedőknek - írja a napilap.

A Világgazdaság arról is ír, hogy új szereplője lehet a dohánypiacnak a Trafikos Franchise Kft. is, amely honlapja szerint azért jött létre, hogy a Trafikos Franchise Rendszer és a Trafikos Drink Franchise Rendszer működtetésével segítse a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére vállalkozókat. A cég egyebek között minden szükséges áru, termék és szolgáltatás vonatkozásában felkutatja a legkedvezőbb beszerzési árat és minőséget biztosító szállítót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.