A Tolna Megyei Főügyészségen

Trafik - közérdekű bejelentést tesz a Tolna megyei MSZP

Hadházy Ákos szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő keddi nyilatkozata egyértelmű bizonyítéka annak, hogy politikai egyeztetés előzte meg a pályázatok elbírálását.

2013.04.30 16:50MTI

Közérdekű bejelentést tesz a Tolna Megyei Főügyészségen a trafikpályázatok ügyében az MSZP megyei területi szövetsége - jelentette be a párt megyei elnökhelyettese kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Frankné Kovács Szilvia elmondta: azt kérik a főügyészségtől, hogy haladéktalanul vizsgálja ki a Tolna megyei trafikpályázatok elbírálását.

A politikus szerint Hadházy Ákos szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő keddi nyilatkozata egyértelmű bizonyítéka annak, hogy politikai egyeztetés előzte meg a pályázatok elbírálását, "a pályázók közül politikusok választották ki a győzteseket".

Ez a politikai erkölcstelenség olyan foka, amire az elmúlt huszonkét évben nem volt példa - mondta.

Hadházy Ákos a hvg.hu-nak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy helyi kormánypárti képviselők politikai egyeztetésen véleményezték a pályázó jelöltek listáját. Horváth István (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere és országgyűlési képviselője közleményben cáfolta Hadházy Ákos állítását.

Az MSZP-s politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy polgármesterek, alpolgármesterek, országgyűlési képviselők hozzátartozói jussanak ilyen módon az elkövetkező húsz évre megélhetési lehetőséghez, és nem rokkantak, munkanélküliek, akikről az eredeti célok szerint szó volt.

Tolna megyében nyert trafikműködtetési jogot pedagógus, óvónő, növénytermesztő, borász és varrónő is - jegyezte meg. Közlése szerint a nyertesek között van Hirt Ferenc (Fidesz-KDNP) tamási országgyűlési képviselő titkárának hozzátartozója és Patay Vilmos (Fidesz-KDNP) dombóvári országgyűlési képviselő családtagja.

Ilosfai Gábor, az MSZP Tolna megyei I. számú választókerület elnöke a szekszárdi polgármester szintén nyertes testvérére utalva azt mondta: egy politikusnak kell annyi önmérsékletet tanúsítania, hogy "családjában nem engedi a pályázaton való indulást, de a győzelmet végképp nem".

Arról is beszélt: a trafikpályázat szekszárdi nyertesei között van egy szekszárdi önkormányzati képviselő is, aki hozzátartozójával Tolna megyében öt koncessziós joghoz jutott, évtizedek óta dohánykereskedéssel foglalkozó családok ugyanakkor nem nyertek a pályázaton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.