Tőzsde

Az Elmű 1700, az Émász 1400 forint osztalékot fizethet

Az Elmű igazgatósága részvényenként 1700 forint, az Émászé 1400 forint osztalékot javasol elfogadásra a közgyűlésnek - közölték az áramszolgáltató társaságok hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2013.03.25 10:09MTI

A javasolt osztalék mértéke mindkét társaságnál megegyezik a tavalyival.

A német RWE-EnBW csoport többségi és az MVM Magyar Villamos Művek kisebbségi tulajdonában lévő két áramszolgáltató április 25-én tartja idei éves rendes közgyűlését. A napirend szerint a részvényesek a közgyűlésen jóváhagyják az éves beszámolókat és döntenek az osztalékjavaslatról.

A közzétett határozati javaslatok szerint az Elmű Nyrt. magyar számviteli törvény szerinti adózott eredménye 8,367 milliárd forint volt 2012-ben. Ezt kiegészítve az eredménytartalékból 1,959 milliárd forinttal, a társaság összesen 10,326 milliárd forintot tervez osztalékként kifizetni. Ez részvényenként 1700 forintnak felel meg.

Az Émász Nyrt. adózott eredménye - a magyar számviteli törvény szerint - 4,312 milliárd forint volt tavaly, ebből az igazgatóság 4,271 milliárd forintot javasol osztalékfizetésre fordítani, ami részvényenként 1400 forint. A fennmaradó 41 millió forint eredménytartalékba kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.