Három oldal

Doubravszky: halasztást kért a bankszövetség a devizahitelek ügyében

A magyarországi háztartások devizakitettségéből, vagyis a devizahitelezésből adódó társadalmi feszültségek megoldására indított háromoldalú szakmai tárgyalás keddi fordulóját a Magyar Bankszövetség kérésére elhalasztották - tájékoztatott közleményében a pénzügyi jogok biztosa.

2013.03.05 15:22MTI

Doubravszky György úgy fogalmaz: a halasztásról szóló döntés legfőbb oka, hogy ne szenvedjen késedelmet a kitűzött cél. A biztos írásban megküldte a Magyar Bankszövetségnek a tárgyalás egyetlen, keddre tervezett napirendi pontját, levelére még a héten választ vár.

A megtárgyalásra ajánlott kérdés lényege annak eldöntése, hogy mi a forintban nyújtott és forintban törlesztett deviza alapú hitel pontos meghatározása: devizában nyújtott és forintban törlesztett hitel, devizában nyilvántartott devizahitel, illetve devizában nyilvántartott forinthitel - jelzi a pénzügyi jogok biztosa. Véleménye szerint a kérdés érdemi megválaszolása kulcsfontosságú az egyeztetések folytatása szempontjából.

A múlt szerdán kezdődtek meg a tárgyalások a devizahitelesek problémájának rendezéséről. A pénzügyi jogok biztosa többoldalú tárgyalássorozatot kezdeményezett a devizahitelesek problémájának rendezéséről, ennek első fordulóját tartották meg szerdán a kormány, a Magyar Bankszövetség és a devizahiteleseket képviselő szakértők részvételével. A megbeszélések célja, hogy a felek közösen találjanak megoldást a több százezer magyar családot érintő devizahitelezés problémájára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.