Újszülött osztályoknak

Inkubátorokat adományozott kórházaknak a Katolikus Karitász

Hazai gyártású inkubátorokat adományozott országszerte 14 egyházmegye területén lévő kórház újszülött osztályának a Katolikus Karitász.

2012.12.12 12:23MTI

A Medicor Elektronika Zrt. által gyártott műszerek átadásán részt vett Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója. 

"Az élet, a család és a születés védelmezése fontos feladatunk"- hangsúlyozta Erdő Péter az átadó ünnepségen. Az érsek elmondta, hogy az inkubátorok adományozását az igények felmérésével kezdték. Végül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával 14 kórház újszülött osztálya kaphatott 1-1 olyan inkubátort, amelyek mindegyike hőmérséklet-, páratartalom- és oxigénszabályozóval van ellátva, valamint olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik és megkönnyítik mind a csecsemő, mind az orvosok és ápolók számára a koraszülöttek és újszülöttek helyben történő vizsgálatát, elősegítik a koraszülött vagy valamilyen egészségi problémával küzdő újszülöttek ellátását. 

"Az ember felelős az embertársaiért és a világra jövőkért. A Katolikus Karitász ezt a felelősséget átérezve próbál segíteni a világba beköszönő és már veszélyben lévő embereken is" - hangoztatta Écsy Gábor. Szócska Miklós szerint külön örömet jelent, hogy a gyermekeken segítő inkubátorok magyar gyártásúak, a csecsemő-gyógyászati műszerek fejlesztésében és gyártásában Magyarországon meghatározó vállalkozás termékei.
 
A gyermekmentő készülékeket a Karitász megrendelésére a MEDICOR Elektronika Zrt. készítette el, és Steiner Arnold vezérigazgató adta át a Katolikus Karitásznak. Ezt követően Erdő Péter megáldotta a gyermekmentő készülékeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.