Már ki is bérelték

Inkubátorházat avattak Kapuváron

Átadták a 433 ezer eurós projekt keretében megépült kapuvári inkubátorházat; a 670 négyzetméteres létesítmény teljes egészét kibérelte már egy osztrák cég magyarországi leányvállalata.

2012.09.26 14:32MTI

Az átadáson elhangzott: a Franz Holzbauer Service Hungary Kft. háztartási elektronikai eszközök közép-európai kiszolgálóbázisaként működteti majd az egyébként négy külön vállalkozás számára is kialakítható csarnokot, ahol összeszerelési, szerviz-, csomagolási és kisebb, egyes államok speciális piaci igényeit kielégítő átalakítási munkákat végeznek. 

Marc-André Perret, az osztrák cégcsoport ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: öt állandó alkalmazottal kezdik a működést, de amikor nagyobb megbízást kapnak, a létszám időszakosan harmincra is emelkedhet. Kapuvárról a közép-európai - elsősorban a cseh, a lengyel - valamint az orosz piacot szolgálják ki. 

Főleg svájci megbízóik vannak, de számos más európai partnerük is van - közölte konkrétumok említése nélkül. Az eseményen elhangzott: a létesítmény kialakítása egy magyar-szlovák, határon átnyúló projekt része, amelynek elemeként a múlt héten nyitottak meg egy vállalkozói inkubátorházat a szlovákiai Nagymegyeren (Velky Meder). A pályázat egyik eleme, hogy a felek a közös üzleti lehetőségeket kutató és tető alá hozni segítő "virtuális inkubátorházat" is működtetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.