Várhatóan tíz év alatt térül meg

Félmilliárdot fordítanak az inkubátorház bővítésére Zalaegerszegen

Több mint félmilliárd forintos ráfordítással bővítik az inkubátorházat Zalaegerszegen, az ipari parkban - jelentette be Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken, sajtótájékoztatón Zalaegerszegen.

2012.06.22 19:11MTI

Az 572 millió forintos beruházáshoz a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. 171 millió forint uniós támogatást nyert el. A fejlesztéshez a város 80 millió forint pályázati önrészt biztosít, további 20 millió forinttal támogatja a beruházást, és készfizető kezességet vállal a 12 éves futamidőre felvett 300 millió hitelhez is - ismertette Gyutai Csaba. Jelezte: a mostani bérleti díjakkal számolva a beruházás várhatóan 10 alatt térül meg. 

A beruházás során bővítik az ipari parkban a jelenleg működő inkubátorház és technológiai központot, amelyben a kisvállalkozások, induló vállalkozások számára biztosítanak telephelyet. A létesítmény mellett - az építési telket a város már a múlt évben megvásárolta - közel 3.700 négyzetméter alapterületű új inkubátorház épül, amely egy Zalaegerszegen működő, elektronikával foglalkozó magánvállalat fejlődését és bővülését szolgálja majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.