Rohamosan

Növekszik a Samsung táblaszámítógépek értékesítése

Az okostelefonokkal elért óriási sikerek után a táblaszámítógépekkel is "nagyot szakíthat" a Samsung Electronics.

2012.11.02 08:59MTI

A J.P. Morgan befektetési bank elemzése szerint a Samsung táblaszámítógép eladásai az elmúlt négy egymást követő negyedévben elért 2 millió darabos negyedéves átlagról az idei harmadik naptári negyedévben annak két és félszeresére, mintegy ötmillió darabra is emelkedhetnek. A J.P. Morgan a Samsung korábbi modelljeinél bevezetett árcsökkentésnek tulajdonítja az eladások növekedését. A Samsung a Galaxy Tab 2 10.1 és a Tab 2 7.0 modellekből két-két millió darabot értékesített a harmadik negyedévben.
 
A táblagép család új tagja, a Galaxy Note 10.1 szintén nagyban hozzájárult a harmadik negyedévi értékesítési sikerekhez. "Rövid- és középtávon a táblaszámítógépek szolgálnak majd a Samsung értékesítési árbevételének és részvényárfolyamának másik nagy támaszaként" - mondta J.J. Park, a J.P. Morgan elemzője. Rámutatott, hogy a Samsung részesedése a táblaszámítógép piacon 2013-ban 20 százalékra emelkedik a 2011-es 13 százalékról. 

A dél-koreai elektronikai konszern továbbra is az Android operációs rendszerre támaszkodik majd termékeiben, mivel - a J.P. Morgan elemzője szerint - a Windows 8 operációs rendszert még nem tekinti eléggé "kiforrottnak". Hozzátette azonban, hogy mihelyt a Windows 8 megveti a lábát a piacon a Samsung is "beveti" márkanevét, vertikális integrációját és kiterjedt értékesítési hálózatát a Microsoft új operációs rendszerének terjesztésére. 

A Counterpoint TMR piackutató vállalat prognózisa szerint a Windows 8 a táblaszámítógép piacon 2014-re 29 százalékos részesedést ér majd el, éppen hogy megelőzve a Google Android 28 százalékos részesedését. Az Apple iOS operációs rendszere megőrzi előnyét, de részesedése 41 százalékra csökken. A mobil internet kapcsolatot támogató táblaszámítógépek globális piaci forgalma a Strategy Analytics piackutató vállalat szerint az elkövetkező öt évben a mostanihoz képest 150 millióval, 2017-re évi 172 millióra bővül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.