Nyírbátori kistérség

Hátrányos helyzetű emberek jutottak munkához

Nyolcvan hátrányos helyzetű, alacsony iskolai végzettségű, tartósan munkanélküli ember képzését és munkába állítását tette lehetővé egy 258 millió forint értékű, 100 százalékban uniós támogatású program Nyírbátorban és környékén.

2012.09.14 13:24MTI

A projekt zárórendezvényét pénteken tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.

A projektgazda Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás által indított projekt hét településen tette lehetővé a bevont munkavállalók számára a piacképes tudás megszerzését, valamint különböző OKJ-s képzések és tréningek elvégzése után a munkába állást.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára beszédében hasznosnak és szükségesnek nevezte az ehhez hasonló kezdeményezéseket. A kormány a következő időszakban is támogatni fogja a nyírbátorihoz hasonló, komplex képzést és foglalkoztatást elősegítő programokat - mondta.

A nyírbátori kistérségben az utóbbi időben javulás mutatkozik a foglalkoztatási helyzetben, a mintegy 6 ezer regisztrált álláskereső létszáma csökkent - mondta Simon Miklós, a társulás elnöke, Nyírbogát Fidesz-KDNP-s polgármestere az eseményen. Tájékoztatása szerint ebben a mintegy 1.300 embernek munkát adó Start közmunkaprogram és a térségben beindult munkahelyteremtő beruházások nagyban hozzájárultak.

A programban résztvevőknek a képzési időszakot követően továbbfoglalkoztatást biztosítottak: hat hónapon keresztül napi nyolc, illetve négy órában dolgozhattak - mondta Krasznainé Bereznai Mária szakmai vezető az eseményen.

A képzések során például a betonelem-készítő, erdőművelő, kertész és parkgondozó szakmákat sajátítottak el a résztvevők. A program részét képezte egy 58 millió forint értékű eszközbeszerzés is, ami a gyakorlati oktatást segítette, ezeket az eszközöket a jövőben a helyi szociális szövetkezet hasznosítja. A projekt résztvevőit a hét bevont településen, Nyírbátorban, Penészleken, Nyírgyulajban, Nyírvasváriban, Nyírbélteken, Encsencsen és Piricsén élő, közel kilencszáz tartósan álláskeresőből választották ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.