Dolgozóinak csaknem felét bocsátja el a cég

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Car-Inside Kft. Lentiben

Dolgozóinak csaknem felét, 142 embert bocsát el csoportos létszámleépítés keretében az autó üléshuzatok gyártásával foglalkozó Car-Inside Kft. Lentiben.

2012.07.19 09:04MTI

A társaság ügyvezetője Csillag Balázs elmondta: a németországi bejegyzésű Prevent konszern tulajdonában lévő négy magyarországi üzem közül Lentiben 142 embertől válnak meg augusztusban, de ezzel összefüggésben a Vas megyei Körmenden és Jánosházán még körülbelül 20 dolgozónak mondanak fel. A cégtulajdonos döntése szerint ugyanis más országbeli üzembe telepítik át az egyik német autótípus üléshuzatainak Magyarországon eddig veszteséges gyártását.

A négy magyar településen most még összesen több mint 800 embert foglalkoztató társaság lenti üzemében nagyjából 150-en maradnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.