Dolgozik az útmutatásokon a kormány

Megnyílik a kínai energiaipar a magántőke előtt

A kínai kormány rövidesen megnyitja az energiaipart is a magánbefektetők előtt.

2012.05.23 08:06MTI

A kormány már dolgozik a magántőke részvételére vonatkozó részletes útmutatásokon, ezek várhatóan a jövő hónapban jelennek meg - írta szerdán a hivatalos kínai hírügynökség, a Hszinhua.
   
Előző hét végén azt jelentették be, hogy a vasúti fejlesztésekbe is magántőkét várnak.
   
Ezek az intézkedések a kínai parlament márciusi döntésén alapulnak. Akkor határozták el, hogy a magántőke bevonásával is segítenék a gazdasági növekedést, mivel a kormányzat most nem tervez olyasféle, hatalmas költségvetési programot, mint 2008-09-ben, amikor több mint 600 milliárd dollárnak megfelelő összeget irányoztak elő a gazdaság élénkítésére.
   
Arról még nincs értesülés, hogy az új engedékenység a külföldi magáncégekre is vonatkozik-e.
   
Kína lassuló gazdasági növekedésére tekintettel a Világbank szerdán 8,2 százalékra rontotta előrejelzését Kína idei GDP-növekedésére. Eddig 8,4 százalékos jóslatot tartott érvényben a Világbank. A Világbank is inkább lazább pénzügypolitikát, semmint költségvetési költekezést tanácsolt Kínának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.