Kilenchavi csúcsra emelkedett

Kőkemény csúcson a kőolaj

A kőolaj ára péntek estére tovább nőtt, újabb kilenchavi csúcsra emelkedett azokra a félelmekre, hogy fokozódik a feszültség Irán és a Nyugat között.

2012.02.24 22:27MTI

Az aggodalmak azután erősödtek fel, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IEA) jelentése szerint az iszlám ország az utóbbi négy hónapban felgyorsította a nukleáris fegyverhez szükséges dúsított urán előállítását.

Röviddel este 8 óra után a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,81 dollár emelkedéssel 109,64 dolláron állt. Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olaj hordóját 125,05 dolláron jegyezték 1,43 dollár emelkedéssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.