A közgazdászhallgatóknak adná

Simor lemondana a fizetéséről - Orbán majd elolvassa

Orbán Viktor miniszterelnök el fogja olvasni és válaszol Simor András levelére, amelyben a jegybankelnök közli, hogy járandóságát közgazdászhallgatók tanulmányainak támogatására ajánlja fel. Ezt a kormányfő szóvivője közölte pénteken magyar újságírókkal Frankfurtban.

2012.02.24 18:18MTI

Orbán Viktornak jelenleg Frankfurtban van hivatalos programja, de természetesen el fogja olvasni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének levelét, és "arra majd természetesen válaszolni fogunk" - mondta Szijjártó Péter, miután a magyar kormányfő előadást tartott a német kereskedelmi és iparkamara székházában.

Az MNB elnöke pénteken közölte a jegybank honlapján, hogy járandóságát közgazdászhallgatók tanulmányainak támogatására ajánlja fel.

A dokumentum szerint Simor András célja, hogy a jegybanki döntéshozók javadalmazását érintő, a kormány és az Európai Unió közötti jogvita - amely akadálya lehet az EU-val és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) történő megállapodásnak - minél hamarabb lezáruljon. A jegybank elnöke visszamenőleg, 2010 szeptemberétől kész egyetlen forintért végezni munkáját - Simor András minderről levélben tájékoztatta Orbán Viktort.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.